Babytröja i Silk garden

När jag var på syfestivalen såg jag en babytröja uppstickad i Silk Garden, den var så söt att jag beslöt att sticka en själv. Har inga småttingar i familjen, men det är ett perfekt tillfälle att provsticka i detta vackra garn som är nytt i butiken.
När jag stickar till baby vill jag ha så få sömmar som möjligt, speciellt när garnet är så grovt som detta. Det blir ju mjukare mot babyn och så slipper jag ju monteringen:-). Kroppen stickar jag därför på rundsticka, i detta fall fram och tillbaka då det skall bli en kofta. Ärmarna stickar jag på strumpstickor, sedan sätter jag ihop allt på rundstickan för att göra raglan.

,

6 Responses to Babytröja i Silk garden

 1. Stickorren 21 mars, 2008 at 16:38 #

  Så söt! Det är nästan så man kan göra en bara för att den är söt!

 2. Bim H-D 21 mars, 2008 at 16:57 #

  Ljuvlig… och vilka färger, hua…
  Borde satsas på, ja… även om ingen finns att sticka till egentligen, hihihi… antal nystan? 😉
  Må så gott… värmländskan Bim

 3. Ann-Louise 21 mars, 2008 at 17:14 #

  Åh, vilken söt kofta. Tänk om man hade en liten att göra den till…
  Ha ne skön påsk!

 4. Pia 22 mars, 2008 at 00:01 #

  Glad Påsk kära Maria!

 5. Elisabeth 23 mars, 2008 at 09:49 #

  Vrider sej armarna nånting? Det är ju ”risken” med detta entrådiga garn och rundstickning.

  Det blir iaf väldigt snyggt och lagomiga ”ränder”!

 6. Marias garnhändelser 24 mars, 2008 at 12:56 #

  Rent teoretiskt skall ärmarna inte vrida sig mer än kroppen då det är slätstickning i entrådigt garn som kan ge denna ”effekt” inte rundstickning. Får studera hur Silk Garden beter sig i slätstickat tillstånd (det är premiär för mig att sticka i garnet). På en babytröja gör det ju inte vridningen så mycket, det är värre om man får det som en oönskad efffekt i ett vuxenplagg.