Nu är det kokta fläsket stekt

Nu är det kokta fläsket stekt tänkte jag när jag hittade en av mina handstickade sockor bland lakanen som jag just kört på vittvätt i 95 grader. Och visst är sockan kokt, lite blekt och lite sladdrigare (känns mer sliten) än den andra, men den har inte krympt eller filtat sig ett dugg. Undrar vad de gör med ullfibern egentligen när de superwashbehandlar garn (känns inte naturligt). Garnet är Opal, en handfärgad variant som jag köpte/bytte till mig av en stickande väninna. Mönstret är inspirerat av Widdershins och de första sockorna jag stickade från tån och upp.

4 kommentarer

  1. Konstigt, men bra om man vill använda garnet till barnkläder. Gillar inte tanken på handtvätt på barnkläder.
    Ska du köra den andra i 95 också, så att de bleks lika?

Kommentarer är stängda.