Svart som natten

Det sägs ju att man skall sticka i svart när det är ljusare ute. Tar det som ursäkt för att påbörja den lintunika som jag funderat på så länge. Stickar i Garnstudios lin, MEN… när jag stickade provlapp (duktig Maria;-)) uppstod en oväntad effekt. Stickade först på stickor 6 mm som beskrivningen föreskriver, men gillade inte glesheten så jag bytte till stickor 5 mm, och häpp! jag hittade en gleshet som jag gillade bättre OCH stickningen blev framför allt MYCKET jämnare och finare! Man kan undraom detta beror på garnet eller stickerskan. Jag använder i alla fall stickor 5 mm och stickar 2 storlekar större än jag brukar behöva (har räknat och det borde fungera). För att det skall bli LITE roligare att sticka stickar jag halva styckena i avigvänd slätstickning.

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.