Vantar av hemspunnet garn

Vanten Hwila passar perfekt till ett garn man inte har koll på, och så är det ju med hemspunna garner (i alla fall mina).
Det är bara att testa sej fram till en stickstorlek som passar bra till garnet och ger den sorts täthet på materialet man vill ha på vantar.
När man blockar vantarna ser de ut som helt vanliga vantar, vilket de inte gjorde innan (men det kan ju bero på att garnet är obalanserat).
Och de sitter som en smäck på handen.
Jag vill ju att vantar skall ha rejält med plats för tummen och det ger denna tumkil verkligen.    Skall testa att sticka fler vantar med livslinjetumkil och ett par Hwila till har jag också på gång. Det gäller ju att sticka medans man minns då Miss Evils beskrivning endast finns kvar denna månad.

2 kommentarer

    1. Sök på judy’s magic cast on så finns det massor av tutorials, jag har även en beskrivning i mina sockbeskrivningar om du köpt någon av dem. Jag gör den lite annorlunda men resultatet blir detsamma.
      /maria

Kommentarer är stängda.