Här har det varit fäst

Det går långsamt framåt med min Bessyboot, men så är ju också planen.

Jag har i alla fall tagit tag i det tråkiga och fäst samtliga trådar i sidan.

Tvätt och mellanblockning genomförd

Ärmhålen är säkrade på symaskin (för säkerhets skull) och uppklippta. Nu är det bara att försöka prova in var jag skall börja sticka ärmarna för att mönstret skall passa när jag kommit upp till ärmhålet. Det som ställer till det är att i beskrivningen är ärmen inte hellång men det vill jag ha, samtidigt är mina armar ganska korta, det blir till att mäta och räkna lite.

Förvånandsvärt bra

I december förra året hade jag en ullkalender från A little sheepish art, den som följer mej på instagram kunde nog inte missa hur jag med stor nyfikenhet öppnade paket med 50 g fiber varje dag. Jag hinner inte spinna (och tvinna) 50 g fiber på en dag, långt därifrån. Jag hann nog spinna de första 3 dagarna under december, det var väldigt intressant att spinna olika fibrer och jag har några 50g härvor liggande någonstans (återkommer om dem en annan dag).

Min tanke med kalendern var att få prova olika fibrer som jag kanske inte skulle skaffa annars, men jag tänkte inte på att det kanske skulle vara svårt att hitta på någon användning för dessa små härvor (som säkerligen får olika grovlek). I mitten av februari samlade jag ihop fibrer från 5 olika dagar (5, 11, 14, 16, 18) som jag tyckte passade ihop färgmässigt för att spinna dem tillsammans i någon slags combospin (vilket man kan göra på många olika sätt). Min tanke var att jag både skulle få känna på de olika fiberblandningarna och att det skulle bli lite mer än 50g.

Fibrerna jag spunnit innehåller shetlandsull, BFL, merino, corridale, bambu, tussahsilke, tribal nylon och glitterull så det är verkligen en salig blandning. De har varit lite olika att spinna, tror jag gillade duvan bäst.

Jag fick ihop ganska precis 900 meter (ungefär 345 m/100g) vilket egentligen är lite för lite för att räcka en tröja, Jag tvinnade ihop den sista lilla snutten med en annan fiber jag spann som jag trodde skulle passa in, men den var nog lite ljus. Här har jag i alla fall 40 m extra garn i värsta fall. 250 g fibrer var mao lite snålt om man tänker tröja, men så långt tänkte jag inte innan, jag valde bara några färger jag gillade tillsammans (men man lär så länge man lever).

Tycker att garnet ser fint ut både i härva och uppnystat så suget att sticka i det blev stort. Jag tänkte mej en enkel tröja stickad uppifrån och ner (räcker inte garnet kan ju ärmarna bli korta), samtidigt är enfärgad slätstickning inte min bästa gren. Istället tog jag fram beskrivningen till Sarkle som jag länge varit sugen på (egentligen är det koftan med samma ok jag helst vill ha men det kändes lite komplicerat att försöka räkna ut hur jag skulle lösa framkanter etc. med min begränsade garnmängd). Det är kanske inte det bästa att sticka strukturmönster i självrandande, flerfärgat och något ojämnt garn, men jag tänkte att syns inte strukturmönstret så har jag i alla fall haft roligt. Det visade sig att Sarkle är stickad nerifrån så jag har extra kul när jag försöker se till att strukturmönstret funkar att sticka uppifrån.

Och jag är så nöjd, det blir faktiskt jättefint och jag har så roligt. Jag vet att färgerna på bilderna är olika, min kamera verkar inte gilla det blå i garner och verkligheten är någonstans mittemellan.

Soft loop

Det var lite svårt att veta hur Soft loop sweater skulle bli innan den var tvättad.

Men jag är så nöjd.

Lätt och gosig på samma gång.

Perfekt nu när våren drar ut på de svala dagarna.

Lite lagom stor men inte så oversize som modellen egentligen är tänkt (jag valde att sticka minsta storleken).

Och axeln är så snygg.

Aurora

De fick heta Aurora,

de tvåändsstickade vantarna jag gjorde inspirerad av det självrandande Z-tvinnade garnet Cindercilla färgat. Jag har stickat det självrandande garnet tillsammans med ett enfärgat Z-tvinnat garn.

Det är flera som velat sticka vantarna och nu finns det en beskrivning till Aurora.

Vantarna finns i två storlekar (omkrets c:a 18 och 20 cm), krokmaskmönstret är uppritat som diagram.

Aurora har en livslinjetumkil, den sitter så bra på handen.

Beskrivningen till vanten Aurora finns på ravelry och använder du koden AURORA (glöm inte att trycka apply) när du checkar ut får du 20 % rabatt på beskrivningen tom lördag 10/5. Samma kod ger dig samma rabatt om du vill köpa det Z-tvinnade garnet av Cindercilla, även den rabatten gäller tom lördag.