Det gick inte så bra

Kände mej så nöjd med att jag fått klart en hel del gamla projekt att jag plockade fram ett till, de fina Kottvantarna från Värmland som jag påbörjade på Stickresan 2 med Karin Kahnlund.

När jag stickat en bit även på tumkil nummer 2 insåg jag att jag hade stickat mönstret på tumkilen (som jag lägger till själv) efter diagrammet i boken. Diagrammet i boken (som beskriver fingrarnas mönster) ger inte det resultat man ser på bilden. När jag stickade vante nummer 1 insåg jag kanske att diagrammet inte gjorde det, jag minns faktiskt inte. Kunde jag inte ha antecknat något? Eller var det så att jag inte såg att diagrammet var annorlunda än de färdiga vantarna och bara stickade rätt på känsla?

Jag tror att detta projekt får vila ett tag till. Jag sticka i Raumas lammullgarn på stickor 2 mm så det är lite pilligt.