Mönster i rätstickning

Jag gjorde mina Mor Astrup-muddar med olika färgdominans.MorAstrupMuddarKlara1

På den ena dominerar det mörka garnet och på den andra det ljusa.MorAstrupMuddarKlara2

Lika men ändå olika.MorAstrupMuddarKlara3

En av mina läsare tipsade om att en del av tröjorna från Delsbo och Bjuråker också har nederkanter i liknande teknik. Jag har provstickat lite olika varianter, bla kanten från denna tröja, men den är vad jag kan få fram inte stickad på samma sätt. Efter att ha jämfört med mer detaljerade bilder, som även visar avigsidan, som jag fick från museet (och inte har rättighet att publicera) är denna kant gjord i rätstickad flerfärgsstickning. Har sett att det finns fler varianter och mer att provsticka när tid bjuds. Detta är det bästa med stickningen, det tar aldrig slut! Det finns hela tiden mer att utforska och mer att lära.

2 kommentarer

  1. Hei Maria,

    Fint a ser hva du gjorde med tekniken, og sant at det er stor forskjell nar du bruke fargene omvent!
    Lykke til med videre bruk av tekniken!
    Hilsen fra hernede Hadewych van der Werf

Kommentarer är stängda.