Sjalen Noor

För massor av år sedan fick jag en supervacker härva Tussah tweed i present av min ena dotter.
En 50-gramshärva räcker inte så långt i sig själv och jag ville verkligen att det vackra garnet skulle få skina, så det blev en kant på en sjal där själva sjalen är enkel.
Meningen var att sjalen skulle vara med i ett sammanhang som inte blev av, så den blev liggandes och bortglömd. Nu har jag tagit fram sjalen med den vackra kanten och gjort klart beskrivningen. Det finns säkert fler än jag som har en sådan där supervacker härva liggandes och som kan behöva bli något.
Själva spetskanten på Noor är lite klurig att sticka då det är mönster på både de räta och aviga varven, samtidigt är varven korta så efter ett par rapporter blir det enklare.
Själva sjalen är desto lättare att sticka, bara räta och aviga varv, jag har gjort lite ränder (då garnet inte räckte) men man kan göra den helt enfärgad.
Min Noor är stor, men det är lätt att justera storleken.      Beskrivningen till Noor finns på Ravelry:

2 kommentarer

  1. Hej, jag älskar sjalen! Har stickat två stycken men en grej jag inte lyckas med är att få ihop det i mitten hjärtat. Vid de nyupplagda maskorna och lösa trådarna bildas en stor ögla. Hur drar man ihop det?

    1. Vad kul att du gillar sjalen Noor!
      Jag förstår inte riktigt hur du menar, det är inte så att detta blir bättre när du blockat kanten? Kan du maila en bild?
      /maria

Kommentarer är stängda.