Så svårt att välja färger

Det var lite svårare att välja färger till Trouville än vad jag trodde.
Först hade jag tänkt mej en ganska neutral färgskala (det är nyttigt att öva på sådant också) med några accentfärger,
men det känns som accentfärgerna tar över (kanske beror det på att jag gilla färg).   Originalet har ju dessutom en härligt färgglad cirkuskänsla.
Nu är det bara en bård kvar innan jag måste välja färg till ränderna på kroppen och ärmarna, har några fina alternativ upphittade i skåpet. Funderade först på att göra dem enfärgade, men jag tror att Trouville-känslan försvinner då.

Kommentarer 0

Omstart

Jag repade upp första försöket, lade upp 20 maskor färre och gjorde på nästan samma sätt.
Denna gång blir det mycket bättre. Har både provat och mätt axelbredden, den blev precis rätt. Ännu ett lärorikt projekt denna sommar.

Kommentarer 0

Jonna & Jolanta

Jonna & Jolanta är matchande basker och vantar som jag designade till Året Runt för många år sedan (Jolanta 2013, Jonna 2015).
Av någon anledning missade jag att lägga upp Jonna på Ravelry, men nu finns både hon och Jolanta där. Båda är stickade i Järbo miniraggi, vilket innebär att beskrivningen passar de flesta tunna sockgarner, samt Järbo mini ull som är perfekt att använda om man inte har restgarner.

Kommentarer 0

Trouville

Hade nog inte tänkt att sticka Trouville egentligen, men inspirerad av StephaniesMakeri 14 och Stickerians KAL blev det så ändå.
Var allt inte bara lite sugen på det superfina ITO garnet Rakuda som Stephanie stickat i, men jag gjorde en djupdykning i stashen först och hittade passande garn.
Det svåra var att välja färger, men ungefär såhär tänker jag mej färgskalan på oket, hur jag skall göra på kroppen bestämmer jag när jag ser hur oket blir.
Hade gemensam men digital stickstart med stickkompisen, vi diskuterade uppläggningar, resårvarianter och provade halskanten.
Mycket färgprat blev det.
Halskanten är söt med de små bubblorna, pilliga men roliga att sticka.
Eftersom jag har lite svårt att välja färger har jag bestämt att jag plockar ut färger till en bård i taget, här är den första.
Det blev såhär.
Har även plockat ihop färger till nästa bård, så nu är det bara att sticka vidare.

Kommentarer 0