Schemalagd fokusstickning

Jag måste få någon ordning på mitt stickande, just nu plockar jag mest halvt håglöst bland mina stickpåsar med halvfärdiga projekt (några väldigt nära riskfyllda 80%) och funderar på om jag inte skall börja på något nytt istället, men behöver jag verkligen det? Jag har ju massor av intressanta projekt på stickorna, egentligen. Kan det vara så att de är FÖR många? Då är det ju verkligen dumt att starta ännu ett kul projekt (nya projekt är alltid kul). Så, nu provar jag lite struktur istället, i alla fall EN vecka:

Varje dag i veckan fokuserar jag på ett stickprojekt…behöver inte sticka bara på det, men det skall få extra mycket kärlek:

Måndag: Min Hälsingetröja, där är det ju mest montering kvar.
Tisdag: Red Basalt (ziggurats), dubbelstickade fickor och ärmar kvar.
Onsdag: Hönsestrik-koftan
Torsdag: UFO ur högen (fri tolkning av vad som är UFO men det är inte påbörjat denna dag)
Fredag: Yell, som helt plötsligt fick fart tack vare #fairislefriday
Lördag: Får starta något nytt OM något är avslutat under veckan
Söndag: Uppsamlingsdag (hann jag inte med något av projekten under veckan).

Kommentarer 0

Vad hände med Yell?

Jag var ju så himla sugen på att sticka en Yell, gjorde den flerfärgade nederkanten, som var så rolig att sticka och en bit till sedan blev det bara stopp.
Jag vet inte vad som hände men funderar på om det inte är så att det gråsvarta mönstret är tråkigt att sticka, inget stickflyt över huvud taget. Frågan är, skall jag ta nya tag och bara kämpa på (det kanske blir flyt i stickningen när jag kommit en bit till) eller skall jag repa upp och hitta på ett nytt flerfärgsmönster som kanske är roligare att sticka?

Kommentarer 0

Tillfixad rygga

När symaskinen ändå var framme (jag önskar verkligen att jag kunde ordna till en arbetsplats även för symaskinen så att jag kunde ha den framme) för att sy steekarna i Min Hälsingetröja, tog jag tag även fram min Knitters Backpack som fick för korta bärremmar.Varför syr man alltid de sömmar som man sedan kommer att behöva sprätta mest noga och med korta små stygn?
En hel del sprättande och en bit jeanstyg senare,
är bärremmarna en bit längre och ryggan mer användbar.
Passade också på att slå i en tryckknapp, ena delen i ryggan
andra delen i den lilla börsen.     Nu behöver jag inte leta i botten av ryggan…hoppas jag.

Kommentarer 0

Det där med höger och vänster…

Det tog lite tid att få till fickstolparna till Red Basalt. Extra lång tid tog det så jag, helt i onödan, repade upp den ena (fick för mej att höger var vänster och tvärt om). Jag är mest tacksam över att jag endast hann repa upp den ena, det var nära att jag i ren frustration tog båda på direkten. Nu är de i alla fall där, nästa steg är att få fast dem mot kroppen. Har insett att just detta plagg inte var så smart att sticka i dubbelt garn (nu har jag 6 trådar som jag skall sno om varandra).

Kommentarer 0

Så var det klippt!

I helgen tog jag fram symaskinen, det kändes lite säkrare med maskinsöm i det lite halkiga kamgarnet. Jag har gjort många (5 stycken) steekar på Min Hälsingetröja.
Längst upp på ärmarna, för att passa i det indragna ärmhålet.
Mitt fram,
och för ärmhålen. Det kändes lika läskigt som vanligt att klippa, men det vekar som om det gick bra.    Axlarna sammanfogade jag helt osynligt med maskstygn.

Kommentarer 0