Så fick det bli

Det gick inte att komplettera med mer garn i samma färg då det tjockare garnet tog slut (så är det ju ofta med handfärgade garner), jag försökte matcha med många olika garner utan att få ett resultat jag kände mej nöjd med.

Till slut repade jag upp en bit av ryggen och använde detta garn till andra axelpartiet. Bakstycket stickade jag färdigt med dubbelt av det tunna plus en tråd av ett annat starkt rosa garn (jag hade kunnat sticka tredubbelt av det tunna garnet men en snutt hade gömt sej under kudden i min stickfåtölj).

Känner mej nöjd med resultatet, framifrån ser min Vintra enfärgad ut.

Bakifrån blir det en skarp rosa rand, funderade på olika placeringar av randen men kom fram till att det blev bäst att lägga den längst upp.

Har stickat min färgglada Vintra enligt beskrivningen med den skillnad att jag stickade mosstickning istället för avigvänd slätstickning i strukturen

och så gjorde jag bakstycket ännu lite längre än framstycket. hade jag stickat uppifrån hade jag inte gjort det och fått en slipover utan rand i avvikande färg.

Funderade faktiskt på att konstruera om Vintra så att hon stickades uppifrån, men kom fram till att minskningarna utmed ärmhålen (där kanterna stickas samtidigt som fram-/barkstycket) blir snyggare än om man gör ökningar.

Är så nöjd med även jag har en färgglad version av Vintra (men jag gillar min naturfärgade också).

Slipover är verkligen användbart.

Ser fram emot att det blir lite varmare så att jag kan använda dem med en T-shirt med puffärm, tror det blir perfekt.

Plötsligt var den klar

Jag påbörjade min andra Sussie redan på syfestivalen i höstas och den har varit med som pratsickning här och där. Sjalen Sussie är lättstickad med sina korta varv och den fina hjärtresåren blir jag bara glad av.

Det känns som om sjalen vuxit av sej själv och helt plötsligt var den lagom lång. Den har varit väldigt diskret och jag hittar inte ens en enda bild på den under projektets gång.

Passar utmärkt till min Comma V-neck som känns lite öppen i halsen denna säsong. Det vill ju aldrig bli riktig vår i år, även om vi hade lite problem med sol och skuggor när vi fotograferade (varmt var det dock inte på något sätt).

Både tröja och sjalen matchar scillan som blommar just nu.

1 härva till

Jag har haft lite mycket omkring mej sista tiden, men Tampere är skön vilostickning, nu händer det precis lagom mycket.

Har stickat slut på härva nummer 3 av mina 7 och pausar kroppen för att sticka ärmar, tycker att det är lättare att prova längden när ärmarna är stickade.

Jag virkar!

Nu var det riktigt länge sedan jag virkade något (förutom virkad uppläggning som jag gör allt som oftast). Det brukar komma på våren, virksuget alltså, och när jag var i Grästorp slog det till ordentligt. Så jag köpte garn, beskrivning och virknål till en Fleur Sweater och började virka direkt.

Jag kom inte så långt, det tog lite tid att förstå beskrivningen (jag tror faktiskt att det är något som är fel i texten, men det kan vara jag som är ovan virkare), som tur var fanns det även ett diagram. Jag har valt att virka i tynn line så mina rutor blir betydligt mindre än de i beskrivningen, men modellen är enkel så jag hoppas jag löser det ändå. Jag började virka med virknål 3 mm (beskrivningen säger 4,5 mm) men har övergått till 2,5 mm, tyckte det blev snyggare. Enligt beskrivningen skall man virka rutorna och sedan sy ihop. Jag har en kompis som är duktig på att virka ihop mormorsrutor så med hennes kunskap skall jag virka ihop så mycket som möjligt (det blir ändå många trådar att fästa).

Det går sakta framåt

När jag sammanfogat axlarna på min Nordic mix sweater och äntligen kunde prova den, kom jag på att jag tänkt att göra axlarna lite sluttande för att göra den lite mindre fyrkantig och få en bättre passform (på mina sluttande axlar).

Men den passar ganska ok ändå så jag orkade faktiskt inte repa upp (och jag tror att det hade varit en fördel att göra detta innan jag klippte upp) så jag lade till några förkortade varv i halsringningen istället. Avslutade halskanten med en I-cord.

Repade upp nederkantens tillfälliga uppläggning och gjorde en I-cord där också. Mot slleve island!