Lolala

Det behövdes bara en rad virkade smygmaskor utmed nederkanten av resåren bak i halsen (men jag fick prova ett par gånger innan det blev bra) så blev ringningen som jag ville (såhär såg det ut innan). Behövs det kan jag ju virka runt resten av ringningen senare.

Är så nöjd med min Lola Pullover även om det varit en resa, speciellt starten var trög och 13 månader har det tagit. Beskrivningen finns här.

Vet inte riktigt hur jag skall använda denna lätt transparanta tröja, men såhär till klänning funkar det ju i alla fall bra.

Garnet jag stickat i är 1-trådigt garn från Solkustens spinnverkstad (som inte verkar spinna längre), ullig som mohair och i en härlig ljus kolafärg.

Inte mycket kvar

Diagramrad 6

Näst sista raden diagram för sjalen Farah är stickad och den sista raden är hälften så hög som de tidigare.

Börjar se slutet på detta projekt och ser fram emot att få bära sjalen!

Nästan klar

Att sticka muddarna på Lola pullover tog verkligen inte lång tid, särskilt i jämförelse med det, för mej, lite svårmemorerade spetsmönstret.

Denna gång lät jag tröjan plantorka istället för att torka hängande.

och halskanten drog faktiskt ihop sej, men inte tillräckligt. Tänker att jag skall virka en rad smygmaskor på halskantens insida, får se om det räcker.

Ullen som glänser 3

Det 3:e paketet i Ullen som glänser har anlänt i min brevlåda.

I paketet låg en vacker härva av finull. Finull är kanske inte den första ullen man tänker på när man pratar glansig ull men denna härva är verkligen både mjuk och glansig. Det är så kul att få lära sej mer om olika sorters ull.

Så var det klippt

Ärmarna till Alpine bloom är färdigstickade.

Den blivande koftan är tvättad (mellanblockad) och provad. Längden blev bra då den drog ihop sej lite (vilket jag hade för mej att den borttappade provlappen gjorde).

Hjälptråd itråcklad, utan den kan i alla fall inte jag sy rakt.

De två maskinsömmar på var sida, en raksöm och en smal zigzag, syns knappt.

Sömmarna syns bättre från avigsidan tack vare ljus undertråd.

Den undertråden i avvikande färg gör det så mycket lättare att klippa rakt.

Så var det klippt.

Dags att sticka framkanter.