Ziggurats och Fair Isle

Att sätta ihop kragen med tröjan var superenkelt.

Jag är verkligen så nöjd med resultatet.

Zigguraten sitter perfekt på axlarna,

och kragen från Carinas bok blev så bra. Det känns verkligen som prickarna i garnet inspirerat till färgsättningen även om det bara någon (om ens det) som verkligen finns där.

Kul att äntligen få sticka en sådan krage, har länge tänkt att sticka en tröja i bohus stickning med sådan krage, men det har inte blivit av.

En av Åsas läckra detaljer som jag tycker är så läcker.

Enkel stickning

Det är bra med en enkel stickning när man är på vift.

Öland tor blev en hel del timmar i bilen, så jag kom ända ner till ärmhålet på Kelly. Jag stickar mest med det handfärgade garnet jag färgat själv, garnet från fingerborg lägger jag in lite här och där (mha spit-splice), det gick inte att randa de två, garnerna var lite för olika så resultatet kändes randigt. Än så länge stickar jag endast med den gamla mohairen, har inte riktigt kommit på hur/när jag skall blanda in den nya.

Colour Your Stars Mitts

Halvvantarna Colour your stars Mitts var både roliga och lätta att sticka. Mina blev verkligen ett litet nätt projekt, stickade med fast handlag på stickor 2,5 mm väger de endast 30 gram.

Som vanligt älskar jag att se hur skillnaden blir före och efter blockning.

De små halvvantarna fick plats i bagaget till Öland. Jag tycker att de matchar blåelden på Neptuni Åkrar så väl.

Vilken lycka att få besöka detta ställe precis rätt tid på året.

Ögat kan göra både halvvante och långe Erik skarpa samtidigt, det skärpedjupet hade inte mannens kamera, men det blev vackert ändå.

Teststickningen är i princip avslutad och Christine släpper beskrivningen i slutet av veckan.

Och jag fick ytterligare ett projekt avslutat i min vantsommar.

Stickfesten på Öland

Tillbringade helgen före midsommar på Stickfest på Öland.

Vi höll till på underbara Skäftekärr som bjöd god mat och underbar trädgård.

Även jag hann njuta lite stickning på terrassen.

Jag höll wokshops i stickning i dagarna 3, det stickades både blommiga ränder och flerfärgat bellismönster.

Jag fick träffa många underbara och trevliga stickare. Jag har lovat att komma tillbaka nästa år! Vilka workshops jag skall hålla då har vi inte bestämt än (och jag är påverkbar ;-). Tillbringade även ett par dagar med att åka runt på Öland, några bilder hamnade på Instagram och ännu fler tog käre maken.

Samtliga foton här har Ann Linderhjelm tagit.

Med inspiration av Kelly

För närmare 2 år sedan färgade jag garn till en grön mohair som jag köpt billigt på Panduro. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, men 2 härvor garn och 4 nystan mohair är ganska snålt om man inte stickar en väldigt nätt modell.

Nu är jag sugen på att sticka en tröja inspirerad av Kelly (som jag sett på några kompisar). Som tur är hittade jag en härva svalka på Fingerborg som jag nog kan lura in bland det garn jag färgat själv. Har även fått tag på ett någorlunda likt grönt nystan mohair (som inte kom med på bild…vi får se hur det går.

Starten ser i alla fall lovande ut, blir perfekt bilstickning när vi åker mot Öland och stickfesten där. Det blir även några lediga dagar på Öland vilket innebär att det blir lite tyst här. Ha en skön Midsommar!